Джинджифилови курабийки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Джинджифилови курабийки
Снимка: Стоянка Русенова
19/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"Баба правеше такива курабийки, а ние добавяме и джинджифил - страхотни стават"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме яйцето със захарта, като добавяме прясното мляко, содата за хляб, канелата и джинджифила.

Всичко разбъркваме много добре.

Накрая изсипваме двата вида брашна и започваме да месим.

Оставяме да престои за около 15 минути, след което започваме да оформяме топчета.

В тава, върху която сме застлали хартия за печене, нареждаме нашите курабийки.

Отгоре намазваме с белтък и поръсваме със захарта.

Печем джинджифиловите курабийките в загрята фурна 180 градуса около 10-15 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: