Джинджифилови курабийки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
343
3
19/04/2020
"Баба правеше такива курабийки, а ние добавяме и джинджифил - страхотни стават "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме яйцето със захарта, като добавяме прясното мляко, содата за хляб, канелата и джинджифила.

Всичко разбъркваме много добре.

Накрая изсипваме двата вида брашна и започваме да месим.

Оставяме да престои за около 15 минути, след което започваме да оформяме топчета.

В тава, върху която сме застлали хартия за печене, нареждаме нашите курабийки.

Отгоре намазваме с белтък и поръсваме със захарта.

Печем джинджифиловите курабийките в загрята фурна 180 градуса около 10-15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар