Празничен великденски кейк

АнабелАнабел
Ветеран
495
2k
937
204
18/04/2020
"Каним скъпи гости да опитате този страхотен великденски кейк "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се отделят от белтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг и се оставят на страни.

В друга купа се разбиват жълтъците с омекналото масло.

След като станат на крем се добавят прясното мляко, пресятото брашно, бакпулвера, какаото и подправките.

Съставките за кейка се разбъркват, като същевременно се прибавят на порции и разбитите белтъци.

Бърка се внимателно, за да остане сместа пухкава.

Тестото се прехвърля в намазнена продълговата, кексова форма.

Великденския сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 мин.

Приготвения кекс се оставя да изстине във формата и чак тогава се изважда от формата, след което се залива с готовата шоколадова глазура.

Когато стегне по желание може да украсите празничния великденски кейк със сладкарски бои.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар