ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Бяла риба в тесто

Бяла риба в тесто

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
144
75
Бяла риба в тесто
28/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • риба - 4 бр. филе от бяла риба
  • пилешки дробчета - 3 - 4 бр.
  • хляб - 1 филия
  • домат - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • босилек
  • черен пипер
  • тесто - 400 г готово
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно пилешките дробчета. Смесваме ги с разбитото яйце и филиягя бял хляб, на която сме махнали коричките. Добавяме ситно нарязания лук и подправките.

Върху всяко рибено филе поставяне по един пласт ситно настърган домат, отгоре полагаме пласт от плънката. Разделяме готовото тесто на 4 парчета и увиваме рибните филета.

Подреждаме увитата риба в предварително намазнена тава и печем до около 25-30 минути, до порозовяване на тестото.

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: