Пилаф с фиде

НалиНали
Чирак
45
207
84
5
17/04/2020
"Пилаф с фиде - любим ни е "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В един дълбок незалепващ тиган слагаме малко мазнина и запържваме за фидето, докато си промени света. След като е готово, отделяме в една чиния и се заемаме с измиването на ориза.

В дълбока купа слагаме ориза и измиваме добре, докато се отдели бялата вода. Оставяме да изсъхне за малко в гевгир.

В същия тиган слагаме и малко олио, за да не загаря маслото, и прибавяме измитият ориз.

Запържваме много добре ориза и изсипваме вътре три чаши вода, в която е разтворен пилешкият бульон заедно със сол и зърна черен пипер.

Изсипваме водата и затваряне капака. След около 10 минути отваряме капака, прибавяме запърженото фиде и чакаме водата да поеме ориза.

След като това стане, спираме котлона, слагаме салфетки под капака на тавата и завиваме пилафа с фиде с кърпи.

Готовият пилаф се оставя да стои за около един час, после отваряме и сервираме като гарнитура за месо или хапваме така.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар