Лека пилешка супа

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
915149214
Лека пилешка супа
08/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете 3 бр. моркови, лука (праза), целината, пащърнака, домата, пилешкия бульон и подправките в дълбока тенджера. Добавете пилешките гърди и кипнете на умерен огън.

С помощта на лъжица отпенете повърхността на супата и варете на тих огън около 70-90 минути.

Свалете готовата супа от котлона. Извадете сварените пилешки гърди, прецедете бульона и го сипете в друга тенджера.

Кипнете пилешкия бульон, добавете останалите 2 бр. моркови, ситно настъргани и нарязаното на ивици сварено пилешко месо. Варете още 4-5 минути и свалете от котлона.

Поднесете пилешката супа топла и поръсена със ситно нарязан пресен магданоз или копър по желание.

Здравословна и лека пилешка супа!

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: