Печена яребица

25/10/2011
Ради
отРадиНовак
"Яребицата е перната, но не е пиле - поне два пъти по-вкусна е, ако сте я приготвили по нашата рецепта "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо140 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 169
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яребиците се шпиковат със сланина. Пекат се цели или нарязани на 4 части.

В тава на фурна се задушават лукът и останалата сланина. Когато лукът стане розов, поставят се яребиците. Те се задушават от всички страни, докато се зачервят. Пускат се черният пипер и дафиновият лист. Налива се малко вода и като се образува сос, птиците от време на време се заливат с него.

Когато месото омекне, прави се застройка от киселото мляко и брашното. Тя се излива в тавата и яребицата се доизпича заедно с нея. Опитва се на сол.

Ястието се поднася топло.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар