Свински уши на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свински уши на скара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Радост за окото на почитателите на това мезе - свински уши на скара, които най-вървят със студена биричка"

Необходими продукти

  • свински уши - 1 кг
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 3 с.л
  • лимон - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате свинските деликатеси, тази рецепта за свински уши на скара ще ви допадне

Почистваме добре свинските уши.

В дълбок съд ги поставяме, изсипваме студено вода, като прибавяме и малко сол.

Поставяме на котлона и варим за около 45 минути или до пълна готовност.

Отцеждаме и ги нарязваме на по-малки лентички.

В дълбока купичка разбиваме соевия сос с лимоновия сок, и пресования чесън с червен пипер.

Готовата смес разбъркваме добре и потапяме всяко парченце.

Сместа е малко по-гъстичка, затова можем да ползваме и четка.

След като сме си загрели скарата, изпичаме ушите.

Може да се изпекат върху барбекю или плоча.

Печените свински уши слагаме в чиния с лимонче.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: