Свински уши на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
340
3
14/04/2020
"Радост за окото на почитателите на това мезе - свински уши на скара, които най-вървят със студена биричка "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински уши - 1 кг
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 3 с.л
  • лимон - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате свинските деликатеси, тази рецепта за свински уши на скара ще ви допадне

Почистваме добре свинските уши.

В дълбок съд ги поставяме, изсипваме студено вода, като прибавяме и малко сол.

Поставяме на котлона и варим за около 45 минути или до пълна готовност.

Отцеждаме и ги нарязваме на по-малки лентички.

В дълбока купичка разбиваме соевия сос с лимоновия сок, и пресования чесън с червен пипер.

Готовата смес разбъркваме добре и потапяме всяко парченце.

Сместа е малко по-гъстичка, затова можем да ползваме и четка.

След като сме си загрели скарата, изпичаме ушите.

Може да се изпекат върху барбекю или плоча.

Печените свински уши слагаме в чиния с лимонче.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар