Бутер охлювчета с течен шоколад

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
186
474
6
15/04/2020
"Има само едно по-хубаво нещо то бутер охлювчета за закуска - бутер охлювчета с шоколад за закуска "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г
  • течен шоколад - 200 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване ( по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези бутер охлювчета с течен шоколад се правят много лесно, защото използвах готово бутер тесто.

Ако имате желание и време, бихте могли и да направите домашно такова. Не е изобщо трудно, но отнема повече време.

Изваждам бутер тестото от фризера и го оставям на стайна температура половин час предварително.

Разточвам листа със силиконова точилка. С остър нож го разделям на две половини. Запопвам с първият малък лист. Намазвам навсякъде, но не много дебел слой с течен шоколад.

От долната хоризонтална страна започвам да навивам нагоре, докато не мина целият бутер лист. След това с остър нож го разрязвам на филийки.

Получавам се охлювчета, които нареждам в тавичка за печене. Всяко от тях намазвам със смес от разбит жълтък и прясното мляко.

Сладките бутер охлювчета се пекат на 160 градуса за около 20 минути.

Щом са готови и ги извадите от фурната, ги поръсете с пудра захар.

Тези охлювчета от бутер тесто са страхотна бърза закуска!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар