Солен кекс с грах и кашкавал

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
38
146
102
8
14/04/2020
"Кекс с грах не бяхте опитвали и сме изненадани много приятно"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо152
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето натрошете, а кашкавалът настържете.

Грахът, ако е от консерва, го отцедете добре.

Маслото разтопете на водна баня.

Брашното и содата смесете добре.

Вземете дълбока купа и сложете яйцата. Разбийте ги и прибавете прясното мляко и разтопеното масло.

Разбъркайте добре и започнете да сипвате бавно брашното и содата като непрекъснато бъркате.

Когато стане еднородна смес добавете сиренето към продуктите за солен кекс. Разбъркайте отново и добавете настъргания кашкавал. Накрая прибавете граха и внимателно разбъркайте сместа за солен кекс с кашкавал.

В голяма тавичка, на която сте намазали дъното с масло, изсипете сместа и сложете да се пече на 180 градуса за около 1 час нашия кекс с грах.

Солен кекс с грах и кашкавал - подходящ за всяко време от деня.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар