Мъжко бирено мезе от паниран мозък

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
199
799
27
14/04/2020
"Надяваме се бирата да е в хладилника, че мезето вече е готово "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • мозък - 1, 5 кг свински или др.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • растително масло - 2/3 ч.ч.
  • краве масло - 50 г
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкисваме свинския мозък (или друг вид) в студена вода, за да се обезкърви и почистваме от обвитата ципа. Варим изкиснатия мозък във вода заедно с лука, моркова, целината, дафиновия лист, черния пипер и солта. Оставяме го да изстине в бульона.

Нарязваме мозъка на филии с дебелина 1-2 см. Поръсваме филиите със сол и смлян черен пипер и ги панираме последователно в брашното, яйцата и галетата. Пържим панирания мозък в растителното масло. Подреждаме мезето от панирания мозък в чинии и ги заливаме със сгорещеното краве масло.

Поднасяме вкусния пържен мозък с гарнитура от пържени картофи, задушени зеленчуци и салата според сезона. Страхотно бирено мезе!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар