Гювеч от език със зеленчуци

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
47
16/11/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гювеч от език със зеленчуци - голяма вкусотия!

Сваряваме езика в подсолена вода с част от лука, моркова, целината и пащърнака. Обелваме го, докато е топъл и го нарязваме на филийки с дебелина около 1 1/2 см, които нареждаме в намаслена тавичка.

В отделен съд в растителното масло и малко вода задушаваме до омекване нарязания на дребно кромид лук и настърганите морков, целина и пащърнак.

Прибавяме доматеното пюре, чесъна, размитото с вода брашно, нарязаните на едри кубчета картофи, дафиновия лист, червения и черния пипер и солта. Ако е необходимо, доливаме още малко вода и задушаваме сместа до пълното омекване на продуктите.

Изсипваме сместа върху нарязания език в тавичката и добавяме виното и кравето масло. Задушаваме гювеча, похлупено във фурната около 10-15 минути. Поръсваме с дребно нарязания магданоз.

Много ароматен задушен език със зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар