ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Гювеч със свински джолан и зеленчуци

Гювеч със свински джолан и зеленчуци

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2431k1k2173
Гювеч със свински джолан и зеленчуци
Снимка: Геновева
1 / 4
14/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
220 мин.
Порции
5
"Чудна вечеря от свински джолан със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 5 бр. нарязани
  • картофи - 500 г
  • лук - 2 глави
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 400 г консерва
  • гювеч - 1 буркан, консерва
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • грах - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • червен пипер
  • универсална подправка - на Маги
  • унисос
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от свински джолан се посолява и се овкусява със унисос, червен пипер и черен пипер. Запържва се в олио, като се върти от всички страни, така че да се запечата и получи коричка.

Лукът, картофите, гъбите и тиквичката се измиват, почистват и се режат на едри парчета. Овкусяват се със сол, червен пипер, зеленчуковата подправка и унисос.

След като сме запечатали месото, го редим в дълбока тава. Изсипваме зеленчуците при месото, след което изсипваме и буркана със зеленчуковия гювеч, в него има чушки, патладжан, домати и други зеленчуци.

Добавяме грах и доматите от консервата, наливаме малко олио, 100 мл бяло вино и покриваме с вода, докато се покрие месото в свинския гювеч. Покриваме с капак или алуминиево фолио и слагаме в студена фурна.

Фурната е включена на 150 градуса и печем около 2 часа под капак. След това махаме капака или фолиото и оставяме още за 1 час да се запече хубаво месото и да се изпари част от соса.

Да ви е сладко с гювеч със свински джолан и зеленчуци!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: