Свински барбекю ребърца по американски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
198
799
27
16/04/2020
"Днес приготвяме ребърцата по американски стил, така че се надяваме стекът бира да е вече в хладилника "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1, 5 кг американски стил
  • за соса
  • горчица - 1 ч.л. суха
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • риган - 1/2 ч.л. млян
  • кимион - 1/2 ч.л. млян
  • фъстъчено олио - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки натрошени
  • сос табаско - 1 ч.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • доматена паста - 1/3 ч.ч.
  • кафява захар - 1/3 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л. тъмен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо правим соса, като смесваме в среден размер тиган сухата горчица, сладкия пипер, ригана, кимиона и фъстъченото олио.

Разбъркваме хубаво и добавяме натрошените скилидки чесън, табаско соса, уорчестър соса, доматената паста, кафявата захар и тъмния оцет. Задушаваме соса на умерена температура за около 5 минути, като разбъркваме докато се смеси добре.

Охлаждаме и разделяме готовия сос на две половини - едната я оставяме за да мариноваме ребърцата, а другата половина пресипваме в чиста чаша за накрая. С първата половина от соса намазваме свинските ребра и ги оставяме за през нощта в хладилник.

Загряваме барбекюто до умерена температура. Слагаме маринованите ребра на намазаната с малко мазнина скара на барбекюто и ги печем по наш вкус. Сервираме печените ребърца със соса, който отделихме в чашата.

Много вкусни и оригинални свински барбекю ребърца по американски.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар