ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Икономичен хляб с малко продукти

Икономичен хляб с малко продукти

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8133k6k8204
Икономичен хляб с малко продукти
Снимка: Стоянка Русенова
13/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако трябва сами да си приготвите обикновена питка или топло хлебче, този хляб с бира е бюджетно решение.

Маята, захарта и половината от бирата се поставя в съд и се смесват.

Оставяме настрани, докато маята шупне и тогава разбъркваме.

Пресяваме брашното и смесваме със солта.

Правим си кладенче в средата, където изливаме готовата вече мая и останалата бира.

Бъркаме, докато течността поеме цялото брашно.

На плота поръсваме с брашно и месим в продължение на 8-10 мин.

Омесеното тесто оставяме в намаслен съд, затворено, или в плик на топло, докато удвои обема си.

Втасалото тесто оформяме по избор и го поставяме в тава с хартия за печене.

Оставяме повторно да втаса, като задължително покриваме с кърпа, за да се запази топлината в тесто.

Загряваме фурната на 190 градуса за 40 минути.

След като извадим от фурната, не го покриваме с нищо, за да се получи хрупкава коричка на нашия икономичен хляб.

Рецептата за икономичен хляб с малко продукти е изпълнена!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: