Икономичен хляб с малко продукти

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
343
3
13/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бира - 300 мл светла
  • мая за хляб - 3 г
  • брашно - 600 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако трябва сами да си приготвите обикновена питка или топло хлебче, този хляб с бира е бюджетно решение.

Маята, захарта и половината от бирата се поставя в съд и се смесват.

Оставяме настрани, докато маята шупне и тогава разбъркваме.

Пресяваме брашното и смесваме със солта.

Правим си кладенче в средата, където изливаме готовата вече мая и останалата бира.

Бъркаме, докато течността поеме цялото брашно.

На плота поръсваме с брашно и месим в продължение на 8-10 мин.

Омесеното тесто оставяме в намаслен съд, затворено, или в плик на топло, докато удвои обема си.

Втасалото тесто оформяме по избор и го поставяме в тава с хартия за печене.

Оставяме повторно да втаса, като задължително покриваме с кърпа, за да се запази топлината в тесто.

Загряваме фурната на 190 градуса за 40 минути.

След като извадим от фурната, не го покриваме с нищо, за да се получи хрупкава коричка на нашия икономичен хляб.

Рецептата за икономичен хляб с малко продукти е изпълнена!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар