Яхния от дива свиня

Маня
Маня
Новак
12/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 488
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеното дивечово месо не се измива от маринатата, а се вари заедно с част от нея, с корените, малко вода и част от виното.

Прави се запръжка от нарязаната на дребно сланина и брашното. Когато то стане златисто, запръжката се залива със сока от месото и се прибавят оцетът, остатъкът от виното, лукът, черният пипер, магданозът и горчицата.

Яхнията се оставя да ври с тези прибавки още половин час. След това се изважда от соса, а последният се пасира.

Месото от диво прасе се нарязва на правилни порции, които се заливат със соса.

Сервира се с червени боровинки и парченцата сланина, които са извадени от соса преди пасирането му.

Разнообразете ежедневното си меню с тази яхния от дива свиня.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар