Агнешки кюфтета с доматен сос по гръцки

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
204
585
840
35
13/04/2020
"Вкусна гръцка рецепта за агнешки кюфтенца с доматен сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме хляба във виното за 5 минути и след това го изстискваме максимално и го добавяме към агнешката кайма. Виното запазваме за по-късно.

Към каймата добавяме черния пипер, кимиона, куркумата, 1 щипка сол, кърито и индийското орехче. Размесваме много добре и прибираме за 1 час в хладилника.

След това загряваме зехтина в голям дълбок тиган, оформяме от каймата агнешки кюфтенца и ги изпържваме в мазнината за 2-3 минути от всяка страна. Изваждаме готовите кюфтета в чиния.

Към мазнината от пърженето добавяме чесъна и запържваме за 1 минута. След това наливаме виното и добавяме доматения сос и канелата. Намаляваме температурата и готвим до леко сгъстяване, след което изсипваме доматения сос в тавичка и подреждаме кюфтетата по гръцки вътре.

Печем във фурната на 200 градуса около 20 минути.

Агнешки кюфтета с доматен сос по гръцки сервираме с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар