Печено свинско с бок чой

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
322
1k
41
15/10/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л. сладък
  • мед - 1 с.л.
  • сос от стриди - 1 с.л.
  • свинско месо - 800 г бонфиле
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки натрошени
  • джинджифил - 2 с.л. настърган
  • гъби шийтаке - 200 г нарязани
  • бок чой - 6 бр разполовени
  • пилешки бульон - 1/4 ч.ч.
  • нудълс - 100 г инстантни
  • кориандър - 1/3 ч.ч. пресен
* мерки и количества
Печено Свинско

Начин на приготвяне

Слагаме в купа соевия сос, олиото, сладкия соев сос, меда и соса от стриди. Разбъркваме сместа и мариноваме свинското месо. Оставяме го за час в хладилника.

Загряваме предварително плочата на барбекюто и го намазваме малко с мазнина. Изпичаме маринованите свински филета на силна температура за около 2 минути, а след това продължаваме да ги печем за около 5 минути, като ги обръщаме често. Махаме и ги държим топли.

Загряваме малък тиган върху жарта на барбекюто. Слагаме чесъна и настъргания джинджифил в него и ги задушаваме за около 2 минути. След това добавяме нарязаните гъби и продължаваме да задушаваме за още 3 минути. Добавяме разполовения бок чой, останалата марината от месото и пилешкия бульон. Задушаваме за още 5 минути, като разбъркваме от време на време.

Сваряваме нудълс според инструкциите на пакета. Изцеждаме ги и ги добавяме към зеленчуците. Нарязваме свинските филета на парчета и ги слагаме върху нудлите със зеленчуците. Поръсваме с нарязания пресен кориандър.

Изключително ароматно печено свинско с бок чой.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар