Хляб със зехтин

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
638
2k
4k
339
3
11/04/2020
"Опитайте рецептата за хляб със зехтин - пухкав, апетитен, чудесен "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо116
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд поставяме маята с 2 супени лъжици топло мляко и към него прибавяме захарта.

Разбъркваме добре и оставяме да шупне.

Когато е готово, добавяме топлата вода и пресятото вече брашно, като не го слагаме наведнъж, а на етапи.

Започваме да омесваме тестото за хляб, като накрая добавяме солта и зехтин.

Продължителността на тестото е към 15-20 минути.

Поставяме го в намаслена купа покриваме с кърпа и оставяме да втаса на топло за 2 часа.

След това оформяме 2 големи домашни хляба, които се поръсваме с брашно.

Поставяме ги в покрита с хартия за печене тава, като покриваме и оставяме така за 1 час.

Отгоре правят разрези с остър нож върху хляба със зехтин.

Поставяме в печката, която предварително загряваме на 220 градуса, за около 40-45 минути.

Най-отдолу на фурната поставяме купа с кипяща вода. Печем, докато гръцкият хляб хване златиста коричка.

След това го поднасяме с гръцка разядка или любим дип.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар