Чорба от дива свиня

03/01/2011
Илияна
отИлиянаНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 070
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото месо се залива с хладка вода. Слагат се черният пипер и дафиновият лист, посолява се с щипка сол. Чорбата ври до омекване на месото. После то се изважда от бульона, който се прецежда.

Към него се прибавят морковите, керевизът и корените от магданоз, нарязани на дълго и тънко. Когато те уврат, пуска се изчистеният и измит ориз.

След като той се свари, супата се застройва с разбитото кисело мляко. Чорбата се поднася топла с нарязан на ситно магданоз.

На масата се поднася и сок от лимон. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иво
Иво
07.11.2011 14:59
Звучи екстра, някой ден ще я пробвам.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв