Печено свинско с ябълки и лук на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
199
799
27
10/04/2020
"Класика в жанра - свинско с ябълки и лук на барбекю, какво повече можем да искаме "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 2 бр. около 400 г едната
  • сини сливи - 12 бр. сушени
  • ябълки - 2 бр. зелени, направени на слайсове
  • червен лук - 2 глави , нарязан на слайсове
  • масло - 50 г разтопено
  • пудра захар - 2 с.л.
  • сметана - 1/2 ч.ч.
  • бренди - 2 с.л.
  • див лук - 1 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме свинското месо за печене, като махаме всякакви ципи и жили. Нарязваме свинските пържолки на две равни половинки. На всяка половинка от месото, с помощта на остър нож, правим разрез по средата и напъхваме по 3 сливи вътре.

Намазваме нарязаните свински филета, ябълковите и лучените слайсове с разтопеното масло, и поръсваме слайсовете с пудрата захар.

Слагаме малко мазнина в дълбок тиган и поставяме там свинските пържолки. Мятаме тигана на разгорещените въглища на барбекюто и печем свинското равномерно от двете страни. Като се поизчервят малко, добавяме ябълковите и лучените слайсове и продължаваме да печем, като обръщаме често. Печем за около 7 минути или по наша преценка свинското с ябълки.

Смесваме в малка купа сметаната, брендито и нарязания див лук. Тази смес изсипваме в тигана с месото и слайсовете и оставяме да къкри за около 3 минути. Овкусяваме с малко сол и млян черен пипер, ако е необходимо. Нарязваме свинските филета на по-малки парчета и разделяме готовото ястие в четири топли чинии.

Гарнираме със свежа зелена салата вкусното печено свинско с ябълки и лук на барбекю.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар