Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Захаросани портокалови корички за сладкиши

Захаросани портокалови корички за сладкиши

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
77307180601
Захаросани портокалови корички за сладкиши
Снимка: Неделина Димитрова
1 / 4
09/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
10
"Абракадабра - имаме чудни портокалови корички за всякакви сладкиши"

Необходими Продукти

  • портокали - 20 бр. (нужни са само корите)
  • захар - 250 г бяла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се измиват много добре със сапун и гореща вода, колкото можете да издържите, за да паднат всички препарати.

С нож отрежете горната и долната част на портокала, след това изрязвате корите около портокала.

Ще използваме само тях, а с вътрешността на портокалите може да си направите вкусен портокалов фреш.

Не трябва да има портокал от месестата част. Продължаваме с нарязването на ситни квадратчета. В измит и подсушен буркан започваме да редим ред портокалови корички, ред бяла кристална захар.

Когато стигнем до гърлото на буркана, притискаме с лъжица надолу, за да отстраним излишния въздух и допълваме. Буркана завършваме със захар и затваряме капачката. Съхраняваме в хладилник така приготвените захаросани портокалови корички.

Използваме ги за замесване на любими великденски козунаци и други сладкиши..

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: