Пържен дроб със сметанов сос

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
47
Пържен дроб със сметанов сос
09/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
"Чуден пържен дроб със сос се получи - ето така"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме свинския черен дроб от ципи и кръвоносни съдове, измиваме хубаво и нарязваме на ивички.

Ивичките свински черен дроб омесваме с брашно и ги изпържваме в загрятото растително масло до светлокафяв цвят.

Отделно в кравето масло и малко вода задушаваме до омекване нарязания на дребно кромид лук. Размиваме брашното с вода и го смесваме с доматеното пюре. Разреждаме с още малко вода, ако е необходимо и прибавяме към лука.

Посоляваме соса, подправяме го със смления черен пипер и го задушаваме около 5-6 минути. След това махаме от огъня и застройваме със сметаната.

При сервирането заливаме пържения свински дроб с вкусен сметанов сос и го гарнираме с варени картофи, полети с разтопено краве масло и поръсени с дребно нарязан магданоз.

Превъзходен пържен дроб със сметанов сос за нашата трапеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: