Пържолите на казанджията

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
322
1k
41
15/10/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 900 г бонфиле
  • брашно - 4 с.л.
  • растително масло - 1/3 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Почистваме телешкото месо от ципи и го нарязваме на 6 телешки пържоли. Начукваме ги с дървено чукче и ги поръсваме със солта и черния пипер, потапяме ги в брашно и ги изпържваме в растителното масло.

Слагаме изпържените стекове в тава, намазана с мазнина.

Върху тях нареждаме последователно тънки филийки кашкавал. Запичаме на грил или във фурна само на горно нагряване пържолите с кашкавал.

Пържолите на казанджията сервираме с домашна ракия.

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар