ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашни телешки бургери

Домашни телешки бургери

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
77
293
177
15
1
Домашни телешки бургери
Снимка: Неделина Димитрова
1 / 3
07/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката кайма се овкусява със сол и черен пипер, разбърква се и се разделя на 4 телешки кюфтета по 50 г всяко. С помощта на двете ни длани ги притискаме до размера на хлебчетата за бургери. В тиган слагаме телешките кюфтета да се сготвят.

След като обърнем слагаме тостерно сирене чедър върху всяко кюфте. Разделяме хлебчетата през средата и запичаме върху тиган вътрешната страна на питките, започваме с долната част на хлебчетата за бургер.

Веднага щом получават златист загар, ги намазваме с майонеза и сос барбекю, нареждаме киселите краставички, които са предварително нарязани на колелца.

Върху тях поставяме готовите телешки кюфтета с чедър, слагаме резенче домат и завършваме с капачето на хлебчето за бургери. За финал с дървено шишче пробождаме през средата домашните телешки бургери.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: