Турски хляб Базлама

НалиНали
Чирак
45
207
84
5
08/04/2020
"Турския хляб Базлама може да хапвате с всяко ястие - страхотен е "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една голяма купа пресяваме брашното и правим улейче по средата.

По-малка купа разтваряме маята с млякото, солта, захарта и зехтина, разбъркваме добре и прибавяме към брашното.

Месим тестото хубаво и оставяме да почине за около един час. След като мине един час, взимаме тестото правим малки топки, а по средата на топките натрошаваме сирене.

Затваряме топките и започваме да разстиламе с точилката - така сиренето не излиза навън. Закриваме плоските хлебчета с кърпа и чакаме още половин час да починат.

Взимаме един тиган, нагряваме го добре и пържим турския хляб Базлама с малко или без мазнина.

Готовия турски хляб намазваме с масло и сервираме топъл.

Може да направите Базламите по-малки, по-тънки или дебели със или без сирене, винаги се получава много вкусен домашен хляб.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар