ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Любимият сладкиш Дамски каприз

Любимият сладкиш Дамски каприз

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9893
Любимият сладкиш Дамски каприз
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
07/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Значи... по-сладки от Дамските капризи няма, да знаете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се счупват и се разделят на жълтъци и белтъци. В купа се слага омекналото масло и захарта, след което се разбиват на пухкав крем. Към тях се добавят при непрекъснато разбърква един по един жълтъците.

Прибавя се киселото мляко, а след това предварително пресятото брашно, бакпулвер и ванилията. Сместа се разбърква до еднородност. Полученото тесто за сладкиш се прехвърля в намазнена и набрашнена тавичка или форма с подвижен борд.

Сладкишът Дамски каприз се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути. Готовността му се проверява с клечка. Забодена в него, тя трябва да излезе суха. Полученият блат се оставя да изстине, след което се намазва със сладко по избор.

Отделно се разбиват белтъците с пудрата захар на твърд сняг. Белтъчната смес се разпределя върху сладкото, без да се заглажда отгоре, а по-скоро да е като на вълни.

Сладкишът с белтъци се връща във фурната и се запича за около пет минути на 220 градуса, докато връхчетата на белтъците покафенеят.

Ретро сладкиш, който всички обичаме!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: