Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Бланширани кайсиеви ядки за козунак

Бланширани кайсиеви ядки за козунак

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Бланширани кайсиеви ядки за козунак
Снимка: Неделина Димитрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Идея как да направите козунака си уникален - с бланширани кайсиеви ядки, приготвени у дома"

Необходими продукти

  • кайсиеви ядки - 250 г сурови
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъпва времето, в което ухае на великденски козунаци. За да бъдат разнообразни великденските сладкиши, домакините слагат в козунаците стафиди, локум, парчета шоколад или мармалад, най-отгоре се поръсват с бланширани сурови ядки.

Ето как си направим бланширани кайсиеви ядки за козунак!

Най-напред ги измивам добре с топла вода, след което ги оставям в дълбок съд. В кана загрявам вода. След като водата заври, покривам с нея ядките, водата трябва да е над тях.

Има още един вариант за бланширане на кайсиеви ядки. Слагаме ядките, заедно със студена вода и ги загряваме в микровълнова фурна за около 40-60 секунди.

Оставям настрана, за да се напоят добре обелките на ядките, за десетина минути, или докато водата изстине напълно.

След това обелвам всяка ядка, като леко я прищипвам откъм по-дебелата, долната част. Оставям върху чиния или хартия, за да изсъхнат добре. Сухите бланширани ядки съхранявам в буркан.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: