Бланширани кайсиеви ядки за козунак

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Ентусиаст
77
279
174
11
1
07/04/2020
"Идея как да направите козунака си уникален - с бланширани кайсиеви ядки, приготвени у дома "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайсиеви ядки - 250 г сурови
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъпва времето, в което ухае на великденски козунаци. За да бъдат разнообразни великденските сладкиши, домакините слагат в козунаците стафиди, локум, парчета шоколад или мармалад, най-отгоре се поръсват с бланширани сурови ядки.

Ето как си направим бланширани кайсиеви ядки за козунак!

Най-напред ги измивам добре с топла вода, след което ги оставям в дълбок съд. В кана загрявам вода. След като водата заври, покривам с нея ядките, водата трябва да е над тях.

Има още един вариант за бланширане на кайсиеви ядки. Слагаме ядките, заедно със студена вода и ги загряваме в микровълнова фурна за около 40-60 секунди.

Оставям настрана, за да се напоят добре обелките на ядките, за десетина минути, или докато водата изстине напълно.

След това обелвам всяка ядка, като леко я прищипвам откъм по-дебелата, долната част. Оставям върху чиния или хартия, за да изсъхнат добре. Сухите бланширани ядки съхранявам в буркан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар