Гюл бюрек с турски кори на сач

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
40
198
2k
14
04/04/2020
"Гледай ти какви вкусотии има ли съседите ни - насладете се на Гюл бюрека с турски кори на сач "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо774
  • Преглеждания за месеца242
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този Гюл бюрек ползвах турски кори на сач. В пакет от 500 г са 6 броя кръгли кори.

Направих половината. Ако ползвате всички, увеличете двойно продуктите.

Нарежете корите на четири триъгълника. Така ще се получат 12 броя. Подредете ги един върху друг.

В купа разбийте яйцата. Добавете към тях прясното мляко, олиото и бакпулвера, като разбърквате добре след всеки добавен продукт.

В друг съд натрошете сиренето и настържете кашкавала.

Намажете тава с диаметър 28 см с малко олио или масло.

Сложете върху всяка кора по две супени лъжици от яйчената смес и разнесете равномерно.

В широкия край на триъгълника сложете от плънката. Навийте на руло и после на охлюв. Така ще се получат розичките.

Наредете ги в тавата и полейте с останалата яйчена смес.

Нарежете маслото на 12 парчета и сложете по едно в центъра на всяка розичка.

Поръсете с маково семе или сусам, според предпочитанията ви.

Оставете бюрека за 10-15 минути да поеме течността, а през това време загрейте фурната на 180 градуса.

Печете Гюл бюрека около 30 минути, докато леко се зачерви.

Поднесете топъл с чаша айрян и се насладете.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар