Чеснови ребърца със соев сос

АнабелАнабел
Ветеран
495
2k
937
204
06/04/2020
"Тези чеснови ребърца са от онези ястия, които се молим да не свършват и които толкова бързо изчезват от чинията "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 1 кг
  • сол
  • чесън - 3 скилидки
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.смлян
  • къри - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребърца се нарязват и се поръсват със сол на вкус. Намазват се с готовата марината за ребра.

Маринатата се приготвя като в купа се счукват скилидките чесън. Прибавят се медът, соевият сос, доматеното пюре, дижонската горчица, кърито, мащерката, червеният и смляният черен пипер.

Всички съставки се объркват, за да се получи еднородна паста. Ребърцата се намазват хубаво с маринатата и поставят в плик за печене.

Пликът с чесновите ребърца се затваря и се оставя в хладилника за няколко часа. После се изважда, пробожда се с шиш на няколко места, поставя в тавичка с малко вода.

Слага се във фурната. Крехките свински ребърца се пекат на 200 градуса за около един час.

Чесновите ребърца със соев сос си подхождат идеално с домашно червено вино.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар