Лесна содена питка без втасване

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
691
2k
5k
364
4
02/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене34 мин.
Общо54 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо538
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашно със солта, захарта, сода за хляб и семена, който са пожелание.

Всичко това разбъркваме и към тях прибавяме олиото, кисело мляко и водата.

Получава се лепкаво тесто.

Поръсваме плота с брашно и поставяме тестото.

Омесваме леко, като прехвърля няколко пъти самото тесто така, че да се оформи топка.

Готовата топка поставяме върху хартия за печене, която поставяме в тавичка.

Можем да дооформим допълнително или оставяме така приготвената содена питка. Отгоре правим разрези. Можем да оформим и като содено хлебче.

Печем в загрята фурна 200 градуса, първо за 10 минути, а след това намаляваме на 170 градуса и печем още 30 минути до суха клечка лесната питка.

Изваждаме и охлаждаме, след което нарязваме на филии готовата лесна содена питка без втасване.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар