Солен пай с кайма

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
46181130431
Солен пай с кайма
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 5
03/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измийте добре, обелете и нарежете на кубчета. Сложете ги да се сварят. Отцедете ги добре и ги пасирайте, все още топли. Добавете яйцата, сол, брашното и намачкайте отново добре.

Изчистете лука и го измийте. Нарежете го на ситно. В дълбок тиган запържете лука за кратко и добавете каймата, като я раздробите с дървена лъжица на малки парченца. Добавете и 3 настъргани домата. Запържете каймата заедно с лука и доматите, докато каймата придобие кафеникав цвят и се изпари водата от доматите.

Настържете кашкавала и го оставете настрани.

В тавичка сложете на дъното олио и след това поръсете с половината галета. След това сложете половината от картофената смес в тавата и разпределете по цялото дъно. Отгоре поръсете с половината от настъргания кашкавал. След това изсипете пържената кайма и я разпределете равномерно. Поръсете с останалата част от галетата. Отгоре завършете с другата половина от картофената смес за соления пай.

Сложете във фурна да се пече за около 30 минутки на 200 градуса. Когато е готов соленият пай с кайма, извадете от фурната и поръсете с останалия кашкавал и запечете за още 10 минутки.

Солен пай с кайма - всичко, което ви трябва на трапезата днес!

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: