Кипърски дюнери с агнешко

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
322
1k
41
15/10/2020
"Определено бихме опитали кипърските дюнери с агнешко - майстори са ги правили, майстори ще ги похапнат"
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 400 г
  • лимонова кора - 2 ч.л. ситно настъргана
  • риган - 3 ч.л. ситно нарязан
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. на зърна
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен лук - 1 глава
  • плоски питки - 4 бр. меки
  • хумус - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 1 пиперка
  • люти чушки - 1 бр ситно нарязано
* мерки и количества
Дюнери

Начин на приготвяне

Подготвяме агнешкото месо, като махаме ципи и жили и го нарязваме на тънки ленти. Смесваме в купа нарязаното месо, настърганата лимонова кора, ригана, натрошените скилидки чесън, зехтина и малко прясно смлян черен пипер. Слагаме купата в хладилник за около 15 минути.

Загряваме леко намазнената плоча на барберюто до много силна температура. Печем подготвеното агнешко месо заедно със ситно слайсирания червен лук за около 2-3 минути или като видим, че лука е омекнал добре. Махаме ги от скарата и ги държим топли. Слагаме питките за дюнер на загрятата плоча и ги загряваме и от двете страни.

Намазваме всяка питка с хумуса и киселото мляко. Отгоре слагаме изпеченото агнешко месо с лука и нареждаме тънки резенчета чушка. Поръсваме със ситно нарязаното люто чушле и най-отгоре украсяваме с друг зарзават по избор. Може да поръсим и със сосове като при гирос.

Сервираме веднага кипърски дюнери с агнешко.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар