Агнешко с гъби микс на тиган

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
199
799
27
03/04/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 750 г агнешки ребърца или по избор
  • черен пипер - ч.л. на зърна
  • масло - 50 г
  • червен лук - 1 глава
  • пресен лук - 4 връзки
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • гъби - 350 г микс
  • шери - 3 с.л.
  • магданоз - 1/3 ч.ч. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме леко агнешкото месо с малко зехтин, а след това поръсваме с току-що смления черен пипер. Покриваме го с капак и го слагаме в хладилник за известно време.

Загряваме предварително барбекюто на дървени въглища. Слагаме отгоре тиган, леко намазан с мазнина. Поставяме агнешкото месо в тиган, и на силна температура го печем за около 3-4 минути от всяка страна, като внимаваме да не загори.

Агнешкото месо трябва да се изпече отвън, но отвътре да си остане с розов цвят.

След това почистваме тигана и пак го слагаме на загрятите въглени. Поставяме маслото да се стопи и слагаме нарязания червен лук, нарязания на ситно пресен лук и натрошените скилидки чесън да се пекат за около 2-3 минути, за да поомекнат.

Добавяме тънко слайсираните гъби микс и продължаваме да задушаваме на умерена температура за около 5 минути, като ги подмятаме често в тигана. Изсипваме шерито и поръсваме нарязания магданоз отгоре. Махаме от барбекюто.

Нареждаме агнешко месо в топла чиния и сервираме с готовите гъби микс на тиган.

Много вкусно агнешко с гъби микс на тиган, което всеки може да направи в своя дом.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар