Агнешки барбекю котлети с розмаринова марината

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
199
799
27
03/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене8 мин.
Общо28 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това печено агнешко е перфектна рецепта за барбекю пикник.

Подготвяме и загряваме барбекюто. Почистваме агнешките котлети от ципи и жили. Слагаме ги в плитка, неметална чиния и ги намазваме със зехтин.

Наръсваме половината количество от нарязания пресен розмарин и натрошения черен пипер върху агнешките котлети и оставяме чинията настрани за около 20 минути.

Като мине времето, обръщаме котлетите от другата страна и ги намазваме с останалия зехтин. Поръсваме с другата половина от нарязания пресен розмарин и натрошения черен пипер.

Завързваме допълнителната връзка розмарин за дръжката на дървена лъжица.

Нареждаме подготвените агнешки котлети на леко намазания с мазнина грил на барбекюто. Печем за около 2-3 минути от всяка страна.

Докато котлетите се пекат, ги удряме често с розмариновата дръжка. Това ще освободи ароматно масло върху месото.

Когато почти се изпече агнешкото, махаме розмарина от дървената дръжка и го слагаме на загрятата скара, където той бързо ще пусне дим, с който да ароматизира допълнително агнешките котлети на скара.

Можем да отидем с цялото семейство на пикник и да ги зарадваме с ароматните агнешки барбекю котлети с розмаринова марината.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар