ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Бабините катми от едно време

Бабините катми от едно време

Аника ВойтАника Войт
Експерт
199
720
1k
38
1
Бабините катми от едно време
Снимка: Аника Войт
1 / 2
28/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции20
"Като катмите на баба от едно време няма втори - даваме златната рецепта, която трябва да има почетно място във вашия рецептурник"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 20 г прясна
  • краве масло - 1 с.л.
  • брашно - около 1 ч.ч + - 1 с.л
  • краве масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бабините катми от едно време ще се получат най-хубави, ако се използват домашни продукти - домашни яйца, домашно мляко и масло. Ако имате възможност, използвайте ги.

Млякото се затопля леко, брашното се пресява, а яйцата е хубаво да са на стайна температура, а не извадени директно от хладилника.

Взимаме купичка и в нея натрошаваме маята, добавяме захарта, две лъжици брашно и малко от затопленото прясно мляко. Трябва да се получи гъста кашичка, която оставяме на топло, за да втаса маята.

Яйцата разбиваме с домакинска тел, добавяме разтопеното масло, пресятото брашно и солта.

В тази смес добавяме и активираната вече мая. Хубаво разбъркваме вече всички продукти и се започваме изпичането на традиционните катми.

Изпечете катмите на средно силен котлон, като щом са готови от едната страна, обърнете на другата.

Готовите катми на баба, намажете обилно с масло.

Бабините катми от едно време гарнирайте задължително с хубаво домашно сладко на баба :)

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: