Свински жулиени с гъбен сос

НалиНали
Чирак
45
207
84
5
28/03/2020
"Кухнята ви ще с гордее да има на масата си чиния със свински жулиени с гъбен сос "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо399
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското го режем на жулиени и с малко мазнина започваме да запържваме в един дълбок тиган.

Когато свинското месото си е поело водата, се заделя в чиния.

В същия тиган се прави и гъбеният сос, за целта се слагат нарязаните на парчета гъби с малко масло и започваме за запържваме.

След около две минути, след като са готови и гъбите, се прибавя и лукът, който е нарязан на едро, разбърква се за три-четири минути и се прибавя брашното и се залива с млякото.

Посоляваме свинските жулиени и подправяме.

Вътре в гъбения сос прибавяме свинското и разбъркваме малко на котлона да се смесят вкусовете.

Сервираме свинските жулиени с гъбен сос с поръсен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар