Агнешки шиш кебап на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
199
799
27
24/04/2020
"Агнешкото месце и барбекюто са си сродни души, да знаете "
Приготвяне380 мин.
Готвене10 мин.
Общо390 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг бут
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган пресен
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • коринадър - 1 ч.л. млян
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сусамово масло - 1 с.л.
  • фъстъчено масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако са ви омръзнали печеното агнешко и агнешките котлети, опитайте този арабски шиш кебап. Това ястие става бързо за готвене, независимо дали ще е на барбекюто или на грила.

Нарязваме месо от агнешки бут на големи кубчета и ги поставяме в дълбока купа.

Смесваме натрошената скилидка чесън, солта, черния пипер, настъргания джинджифил, куркумата на прах, мления кориандър, мления кимион, лимоновия сок, сусамовото и фъстъченото масло.

Разбъркваме хубаво всички съставки и пресипваме готовата смес върху нарязаните кубчета агнешко месо. Разбъркваме хубаво, като внимаваме всички парчета да са се намазали със сместа.

Покриваме купата с капак или с фолио и я слагаме в хладилник за около 3 часа или за цяла нощ.

Нанизваме маринованото агнешко на класически шишчета (намазани с мазнина преди нанизването), като слагаме по 4 кубчета на едно шишче. Слагаме ги върху жарта на барбекюто и ги печем до степен силно кафяво навсякъде.

Сервираме вкусния агнешки шиш кебап на барбекю с гарнитура от ориз или с селска пърленка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар