ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия в доматен сос

Печена скумрия в доматен сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Печена скумрия в доматен сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
28/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Любимата на всички скумрия в доматен сос - ето как да приготвите най-вкусната"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 ч.ч. консервирани рязани
  • захар - 1 щипка
  • целина - 1 с.л.суха
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна печена риба скумрията се почиства и поставя на дъното на тавичка.

Лукът и морковът се почистват и нарязват на ситно. Слагат се в дълбок тиган и се задушават в малко олио и вода.

Когато омекнат, се прибавят консервираните домати.

След като заври, сосът се овкусява със сол, суха целина и един дафинов лист.

Слага се и малко захар за да убие киселия вкус на консервираните домати.

След кратко разбъркване се прехвърля в тавата с почистената риба.

Скумрията се слага във фурната и се пече на 190 градуса за около 40 минути.

Сервира се печена скумрия в доматен сос поръсена с нарязан на дребно магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: