Бутерки с боровинково сладко и сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
58
299
2k
15
26/03/2020
"Не се хвалим, ама това наистина е закуска, за която всеки може да мечтае - бутерки със сирене и сладко от боровинки "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 275 г
  • крема сирене - 70 г
  • сладко от боровинки - 4 - 5 ч л.
  • яйца - 1 бр.
  • кафява захар - 2 с.л. за поръсване
  • цветна захар - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако тестото е замразено, първо го оставете да се размрази на стайна температура.

Включете фурната да загрява на 220 градуса.

Разстелете бутер тестото на работния плот върху хартия за печене.

Нарежете го с нож за рязане на пица на квадрати 10/10 см.

В купа смесете сиренето със сладко от боровинки.

Сложете по 1 ч.л. от сместа върху половината от нарязаните квадрати бутер тесто.

С останалата половина ги покрийте.

С помощта на вилица притиснете краищата, за да не изтича плънката по време на печене.

Разбийте едно яйце и намажете бутерките с пълнеж със силиконова четка.

Отгоре ги поръсете с кафява захар и по желание с цветни захарни топчета.

С помощта на хартията прехвърлете бутерките в тавата на фурната, които трябва да са на разстояние една от друга.

Печете бутерките с боровинково сладко и сирене в силно загрята фурна за 10-12 минути, докато добият приятен загар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар