Яхния с телешко и спанак

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
37
139
100
5
27/03/2020
"Заложете на тази чудесна яхния с телешко и спанак следващия път, когато се се чудите и маете каква да бъде вечерята днес "
Приготвяне60 мин.
Готвене230 мин.
Общо290 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо601
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг врат
  • спанак - 800 грама, предварително почистен
  • моркови - 3 бр. мънички, по - вкусни са
  • лук - 1 голяма глава или 2 малки
  • домати - 300 грама пасирани или доматено пюре
  • масло - 3 с.л. краве
  • брашно - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета и се слага в тенджера. За да се свари добре, водата трябва да го покрива. Следете месото и периодично отстранявайте пяната с лъжица.

След 20-30 минути добавете дафиновия лист. Нарежете лука и морковите, и добавете и тях към месото. Ястието се вари на бавен огън и проверявате, докато омекне месото. Това месо се вари много бавно и затова бъдете търпеливи. Може да отнеме и повече от 3 часа.

Когато месото е добре сварено, можете да добавите сол и черен пипер. След това прибавете и доматите към ястието с телешко и разбъркайте добре.

Предварително почистете спанака, измийте го и го накъсайте на ситно. Когато месото е добре сварено, можете да прибавите и спанака към телешката яхния. Разбъркайте добре всичко и оставете яхнията със спанак и месо да се готви още 30 минутки.

Накрая прибавете маслото към тази вкусна яхния, разбъркайте и оставете върху изключения котлон, докато изстине.

Яхния с телешко и спанак поднасяме с пухкав пълнозърнест хляб.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар