Прясно зеле с пилешки фенери на фурна

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
338
47
74
3
25/03/2020
"Прясно зеле с пилешки фенери на фурна - вкусотия за всички у дома "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зеле - 1.500 кг
  • пилешки фенери - 1.800 кг (непочистени)
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • дафинов лист - по желание
  • бахар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред сложете пилешките фенери да се сварят. След което отделете месестата част, а бульона го прецедете.

Нарежете зелето на ситно, доматите минете през ренде.

Поръсете зелето със сол и намачкайте много добре, след което разбъркайте с доматите.

Най-добре е на този етап да добавите и червения пипер и да разбъркате хубаво с ръце, докато се разнесе навсякъде.

В тенджерата, в която ще се готви, загрейте олиото и в него запържете зелето.

Долейте 2 в.ч. от бульона и оставете да ври. Ако зелето не пуска вода, на по-късен етап добавете още от пилешкия бульон.

Оставете да ври, докато зелето омекне (на мен ми отне около 30 минути), след което го преместете в тава и наредете раздробения пилешки фенер.

Изпечете пилешкото с прясно зеле на фурна, предварително загрята на 180 градуса, докато получат приятен загар.

Прясно зеле с пилешки фенери на фурна - основно ястие с пилешко, което събира цялото семейство около трапезата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар