Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Треска с пикантен сос

Треска с пикантен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Треска с пикантен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 600 г треска
  • масло - 30 г
  • брашно - 10 г
  • гъби - 60 г пресни
  • горчица - 1 - 2 ч.л.
  • каперси - 2 - 3 с.л.
  • лимони - 1/2 бр. сок
  • лук - 1 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на порции. Осоляваме я и я напръскваме със ситно нарязан магданоз. Оставяме я поне 30 минути на студено.

Разбиваме брашното с маслото, горчицата. Намазваме рибата с получената смес и я поставяме на дъното на подходящ съд. Отгоре добавяме ситно нарязания лук, каперсите и лимонов сок.

Покриваме ястието и задушаваме на тих огън до готовност.

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: