Пълнени картофи със сирене и кашкавал

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
22
727
24/03/2020
"Лесно и бързо напълнихме картофките със сирене и кашкавал - чудна вкусотия се получи "
Приготвяне50 мин.
Готвене155 мин.
Общо205 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги подсушете. Всеки картоф увийте във фолио за печене и ги подредете в голяма тава. Печем картофите във фолио на 220 градуса около 2 часа.

През това време си подгответе кашкавала и пармезана, като ги настържете на ситно.

Когато са готови печените картофи на фурна, ги извадете от фолиото и срежете всеки картоф по дължина, така че да имате две половинки като картофени лодки.

Вземете малка лъжичка и издълбайте вътрешността на картофите в дълбока купичка. Намачкайте вътрешността на картофите и добавете майонезата и половината от пармезана и кашкавала. Добавете сол на вкус и разбъркайте добре.

Напълнете всяка половинка от картофите и сложете да се пекат на 200 градуса около 25 минутки.

След това поръсете с останалата част от кашкавала и пармезана вкусните пълнени картофи и запечете за още 5-10 минутки.

Рецептата за Пълнени картофи със сирене и кашкавал е приготвена!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар