Мусака със заливка от прясно мляко

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
196
2
23/03/2020
"Експеримент с мусака - успешен! "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо607
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мусака

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите, нарежете ги на малки кубчета и ги преместете в тавата, в която ще се изпича мусаката със заливка.

Запържете каймата с 1 глава наситнен лук за няколко минутки, сипете доматите, минати през ренде и овкусете със сол и черен пипер на вкус. По желание може да добавите и чубрица.

Сипете запържената кайма при картофите и разбъркайте, докато се разнесе навсякъде.

Долейте топла вода, колкото да покрие продуктите и изпечете на 200 градуса, докато водата се изпари и картофите омекнат.

Когато това се случи, пригответе заливката за мусака.

Запържете брашното в сгорещеното олио и добавете при непрекъснато бъркане леко топлото прясно мляко.

Овкусете със сол и бъркайте, докато сместа започне да се отделя от стените на съда, смъкнете от котлона и добавете яйцата едно по едно, като след всяко се разбива много добре.

Залейте картофите и оставете да се изпече вкусната мусака, докато заливката придобие хубав загар.

Изпълнихме рецептата за Мусака със заливка от прясно мляко!

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар