Постна капама в гювеч

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
115
21
272
1
23/03/2020
"Във време на пости, защо да не хапнем една вкусна капама - постна разбира се "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва и се запържва в сгорещено олио. След това се добавя нарязаното на едро свинско месо. След като се запържи месото, се добавя изчистения и измит ориз.

Добавете 1 ч.л. червен пипер, разбъркайте и налейте 1 ч.ч. вода. Оставете да покъкри за няколко минути и добавете булгура, който също е измит. След като водата в тигана се изпари, овкусете със сол, чубрица и черен пипер и разбъркайте.

Пригответе си гювеч, в който да наредите напълнените зелеви сарми и пълнените чушки с ориз и булгур. Напълнете и завийте сармите една по една, след това напълнете и чушките, наредете ги в гювеча, натиснете с глинена чиния и налейте вода, колкото да покриете сармите и чушките.

Сложете постната капама в студена фурна на 150 градуса за около 2 часа, може и 2 часа и 30 минути, ще прецените. Приятен апетит с тази постна капама в гювеч.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар