ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака със сос Бешамел

Мусака със сос Бешамел

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
204
944
3k
198
2
Мусака със сос Бешамел
Снимка: Мария Симова
1 / 2
22/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
"Чудна мусака се получи със сос Бешамел - опитайте и вие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите, нарежете ги на малко кубчета и ги поставете в купа с вода.

Почистете лука, чушката, моркова и домата, нарежете ги на ситно, поставете ги в предварително нагрятото олио и запържете за около 2-3 минути.

Добавете каймата и запържете, докато стане на кафяви гранули.

Сипете сместа в тава и добавете прецедените картофи, посолете и поръсете с черен пипер на вкус и чубрицата, разбъркайте.

Добавете дафиновите листа и малко вода (около 1/2 ч.ч.), поставете тавата с апетитната мусака в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете до готовност на картофите.

През това време си пригответе сос Бешамел - вместо класическата заливка за мусака, ще направим него.

За целта в тиган разтопете маслото и добавете брашното, пържите до еднородна смес.

Налейте прясното мляко и бъркайте до сгъстяване на соса, посолете и поръсете с индийско орехче на вкус.

Сипете и разпределете равномерно соса върху готовата мусака, върнете във фурната тавата и допичате до златисто кафява коричка на соса.

Мусаката със сос Бешамел е невероятно вкусна!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: