Задушени телешки пържоли

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
22
727
21/03/2020
"Който от телешки пържолки разбира, тук се спира "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо189
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо е добре да бъде нарязано на тънки пържолки. Овкусете ги с подправки като сол, черен пипер и други по ваш вкус. Запържете сочните телешки пържоли в предваритено загрята мазнина.

След това наредете пържолите в дълбока тенджера като между тях сложите нарязания лук и дафиновите листа.

Залейте пържолите с топла вода, която ги покрива. Добре е да има 3-4 см вода над месото в тенджерата.

Използвайте мазнината, в която сте запържили пържолите, и запържете глава лук, която е нарязана на ситно.

Прибавете и моркова, който е нарязан на тънки кръгчета, както и червената чушка, нарязана на ситно. След като омекнат зеленчуците, се прибавят настърганите домати и сол на вкус.

Към телешкото задушено в тенджерата прибавете соса и оставете още 5 минути да ври на бавен огън.

Задушените телешки пържоли са много сполучливи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар